Sardine marinate

de elucubratiiculinare in Peste, 12 Feb 2018 | 6841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g sardine
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ceapa
  • 250 ml apa
  • 3 linguri otet (de mere)
  • 1 lingura zahar
  • 5 boabe de piper negru
  • 1 catel de usturoi
  • 5 boabe de coriandru
  • 1/4 lingurita ienibahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine marinate:

Se curata sardinele de intestine si se taie capul. Daca aveti rabdare puteti sa le dezosati (sira se inlatura relativ usor). Se spala in cateva ape, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare. Asezam sardinele intr-un recipient (care sa aibe capac), printre ele asezam si rondele de ceapa. Se stropesc cu zeama de lamaie si ulei de masline si se dau la rece pana facem marinata. Pentru marinata, punem la fiert 250 ml apa cu otetul, boabele de piper si zaharul. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care lasam sa se raceasca. Cand marinata s-a racit, adaugam usturoiul taiat feliute, boabele de coriandru si praful de ienibahar. Punem marinata peste sardine si dam la rece pentru minim 24 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste